Auto Service Romkema
0

Ontvang vandaag nog een prijsopgave  

Bent u op zoek naar de EU-banden label voor uw voertuig?

EU-banden

Over EU-banden label

Sinds 2012 moet elke band die overal in Europa wordt verkocht, een EU-banden label hebben. Waarmee de Europese unie consumenten helpt bij het kiezen van autobanden op basis van drie criteria: Rolweerstand (van bepalende invloed op uw brandstofverbruik), Grip op nat wegdek (veiligheid) en Geluidsniveau (belasting voor de omgeving).

Alle banden in de voorraad van ASR Banden hebben de passende banden labels die overeenkomen met hun kenmerken. U bent van harte welkom om de verschillende banden in Leeuwarden te vergelijken met het EU-banden label als vergelijkingsmethodiek

Elke bandenfabrikant voldoet aan de EU-regels voor Bandenetikettering en markeren hun banden dienovereenkomstig. Als geautoriseerde VACO-bandenspecialist verkopen wij alleen banden die een EU-Label hebben. Onze klanten hebben toegang tot de als beste beoordeelde autobanden bij ASR Banden.

Waarom het EU-banden label?

In het tweede decennium van de 21ste eeuw, kunnen we niet meer om de milieugevolgen van het besturen van een auto heen.

Het EU-banden label is in wezen een rating systeem dat banden sorteert op basis van 3 kritische parameters:

  • Natte grip
  • Rolweerstand of brandstofverbruik
  • Geluidsemissie

Natte grip wordt aangeduid op een schaal van A-G. Een A-gekwalificeerde band heeft 27% minder remafstand dan een G-gecodeerde band. Het zou kunnen blijken dat het verschil vooral merkbaar is wanneer u rijdt in het stadsverkeer of bij hoge snelheden.

De rating voor rolweerstand is op een vergelijkbare schaal van A-G. De rolweerstand van een band bepaalt hoeveel brandstof het verbruikt tijdens het rijden. Verwachte, A-gecodeerde banden verbruiken tot 20% minder brandstof dan hun G-gecodeerde tegenhangers.

'D ' is het middelste punt in beide rating overzichten, een D is dus leeg gelaten.

Geluidsemissie is een andere kritische factor die de EU voor banden labeling in overweging neemt. Het wordt aangeduid met behulp van een drie-Golf symbool waarbij één golf de stilste is. De exacte decibelwaarde is ook voorzien.

Zorg voor superieure auto prestaties met de juiste banden

Voor de beste prestaties van uw auto, is het van cruciaal belang dat u vasthoudt aan banden met een rating boven D in de eerste twee categorieën. Hierbij moet worden opgemerkt dat een betere rating vaak ook een iets hogere prijs betekent. Op de lange termijn zijn deze banden zijn echter meer kosteneffectief omdat ze brandstof besparen.

Bij ASR Banden hebben we een uitgebreide voorraad EU-label banden voor uw auto op voorraad.

Als u niet zeker weet welke banden de beste zijn voor uw auto, aarzel dan niet om onze bandenspecialisten te raadplegen. Zij hebben een grondige kennis van elke band in onze voorraad en kunnen u optimaal adviseren.

Bel ons vandaag nog en boek uw afspraak of rij zo bij ons naar binnen. Wij zijn open tot 17.00 uur op alle werkdagen.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF OFFERTES CONTACT MET ONS OP Bel ons