Auto Service Romkema
0

Ontvang vandaag nog een prijsopgave  

Bent u op zoek naar de Bandenspanningscontrolesysteem voor uw voertuig?

tpms

Over het bandenspanningscontrolesysteem

Het is van cruciaal belang om de luchtdruk in de banden van uw auto op peil te houden als u de controle over het voertuig niet wilt verliezen en niet betrokken wilt raken bij ongelukken. Ook verhogen voldoende opgepompte banden de weerstand tegen stoepranden en kuilen. Daarom moet u een TPMS-systeem laten installeren dat compatibel is met uw auto, omdat het u helpt om real-time gegevens over de bandenspanning van uw auto door te sturen. Auto Service Romkema staat bij haar klanten bekend om de uitstekende installatie en reparatie van het bandenspanningscontrolesysteem van Leeuwarden tegen de beste prijzen.

Het is sterk aanbevolen om TPMS te laten installeren om veiligheidsredenen en voor het gemak, aangezien u de druk niet regelmatig zelf hoeft te controleren of met de verkeerde druk hoeft rond te rijden.

tpms

Wat is het bandenspanningscontrolesysteem?

Bandenspanningscontrolesysteem of TPMS is een elektronisch apparaat dat vooraf in moderne auto's is geïnstalleerd. Het bewaakt het niveau van de luchtdruk in de banden van een auto en waarschuwt de bestuurder als de luchtdruk onder de verplichte psi-grens komt. Over het algemeen waarschuwt het TPMS-systeem een automobilist via een geel uitroepteken op het dashboard van de auto.

tpms

Verschillende soorten bandenspanningscontrolesystemen

Directe TPMS

Het Direct TPMS-systeem wordt geleverd met een op wielen gebaseerde sensor die de luchtdruk in alle vier de autobanden bewaakt. Zodra de luchtdruk 25 procent onder het aanbevolen niveau zakt, ziet u een geel controlelampje op het dashboard van uw auto.

Indirecte TPMS

Het indirecte TPMS-systeem maakt gebruik van het antiblokkeersysteem en de wielsnelheidssensoren van uw auto. Als de bandenspanning van uw auto laag is, zal het bijbehorende wiel met een andere snelheid gaan rollen dan andere banden. Dit wordt gedetecteerd door de wielsnelheidssensor en u merkt het gele waarschuwingslampje op het dashboard op.


Koelvloeistofsysteem

Het koelsysteem van uw auto is verantwoordelijk voor de circulatie van de combinatie van water en koelvloeistof naar de motor, ventilatoren, ruitenwissers en andere componenten om ze allemaal te koelen en goed te laten functioneren. Daarom zullen deskundigen in onze garage de koelvloeistofniveaus van uw auto inspecteren en indien nodig aanvullen tot voldoende niveaus, zodat de motor niet oververhit raakt en problemen met de prestaties veroorzaakt.

tpms

Voordelen van het bandenspanningscontrolesysteem

Veiligheid

De juiste bandenspanning helpt de algemene veiligheid van een voertuig te verhogen door de kans op klapband en lekke banden te verkleinen.

Langere levensduur van de band

Het TPMS-systeem stuurt u real-time gegevens over de luchtdruk in de banden van uw auto en waarschuwt ook voor onderspanning. Dit kan u helpen om vooraf de nodige bandenreparaties uit te voeren en verdere schade te voorkomen.


Milieuvriendelijk

Onvoldoende opgepompte banden verhogen de spanning op de motor van de auto, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot in de atmosfeer kunnen toenemen. Een TPMS-systeem waarschuwt u echter op voorhand voor een dergelijke situatie, zodat u een band op de juiste manier kunt oppompen.

tpms

Risico's van het rijden met te weinig opgepompte banden

Plotselinge uitbarstingen

Het rijden met een auto met te weinig opgepompte banden kan leiden tot meer wrijving in de binnenband van de band. Dit kan leiden tot oververhitting en klapbanden tijdens het rijden.

Voortijdige bandenslijtage

Te weinig opgepompte banden zijn gevoelig voor beschadigingen op de weg, zoals stof, vuil en puin. Dit kan leiden tot onverwachte lekken en vroegtijdige slijtage van de band.

Bezoek onze garage

Als u een TPMS Leeuwarden systeem in uw auto wilt laten installeren, staat Auto Service Romkema voor u klaar. Wij hebben de beste experts in Leeuwarden in dienst om uw voertuig in de kortst mogelijke tijd van een eenvoudige TPMS installatie te voorzien. Ook als u problemen opmerkt met het bestaande TPMS-systeem van uw auto, repareren onze experts dit graag.

Houd er rekening mee dat niet alle auto's compatibel zijn met moderne TPMS-systemen. Controleer daarom vooraf de compatibiliteit van de auto met ons.

Voor vragen kunt u ons bereiken op 058- 2121600 of e-mailen naar info@asrbanden.nl.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF OFFERTES CONTACT MET ONS OP Bel ons