Auto Service Romkema
0

Ontvang vandaag nog een prijsopgave  

Bent u op zoek naar de Bandenmaten voor uw voertuig?

Bandenmaten

Over bandenmaten

Het lezen van de bandenmaten op de zijkant van uw band kan een uitdagende taak zijn, vooral als u niet over de vereiste kennis beschikt om ze te begrijpen. De bandencodes worden op de zijwand van de auto weergegeven in een standaardformaat zoals 205/55R16.

Als u de bandenmaten wilt begrijpen, neem dan een kijkje in onze handige gids hieronder voor bandenmaten u kunt ook eenvoudig contact met ons op of ons bezoeken in Leeuwarden

Bandencodes lezen

Over het algemeen worden de bandencodes weergegeven als een verzameling letters en cijfers die de breedte van de band, de hoogte-breedteverhouding, de belastingsindex, de snelheidsindex en de wieldiameter, enz. weergeven. Laten we bijvoorbeeld proberen een bandencode 205/55R17 op te splitsen in de bovengenoemde parameters.

Breedte

Breedte

In bovenstaande code staan de eerste drie cijfers voor de breedte van de band in mm. De opgegeven breedte wordt gemeten over het loopvlak tot aan de zijwand.

Beeldverhouding

Beeldverhouding

De hoogte-breedteverhouding heeft betrekking op de verhouding tussen de profielhoogte van de band van uw auto en het percentage van de breedte. De bovengenoemde code 205/55RI6 geeft aan dat de profielhoogte van de band 55 procent van de breedte is.

Radiale banden

Radiale banden

Het merendeel van de banden die door de industrie worden gefabriceerd, heeft een radiale dwarsdoorsnede. Bovendien is de koordlaag onder een hoek van 90 graden ten opzichte van de rijrichting geconstrueerd. Als de code van uw band een 'R' tussen de codes staat, heeft u een radiaal geconstrueerde band.

Bandenmaten

De diameter van het wiel

De laatste twee cijfers van de zijwandcode van de band vertegenwoordigen de totale diameter van de velg of de diameter van de band van hiel tot hiel. Een '17' aan het einde van 205/55R17 betekent dus dat de velg van uw auto een diameter van 17 inch heeft.

Enkele andere bandmarkeringen op het bandoppervlak

Belastingsindex

Belastingsindex

De belastingsindex wordt vermeld vóór de belangrijkste zijwandcode van de band. Deze wordt gebruikt om het maximale draagvermogen van de band van uw auto te bepalen. Als de band van uw auto bijvoorbeeld een '98' heeft, heeft deze een belastingsindex van '98' in de indexopzoektabel.

Snelheidsindex

Snelheidsindex

De snelheidsclassificatie verwijst naar de maximale snelheid die de band van uw auto kan faciliteren. De code varieert van 'A' tot 'Y', behalve 'H'. Alle letters van de snelheidsclassificatie komen overeen met een specifieke waarde in mph.

U kunt ook enkele andere markeringen vinden zoals DOT, sneeuwvloksymbool voor winterbanden, loopvlakslijtage en temperatuurgradaties, enz.

Bestel banden bij onze garage

Als u een uitstekende set premium, mid-range, budget en merkbanden wilt kopen bij onze garage, staat Auto Service Romkema voor u klaar. Wij bieden u de mogelijkheid om uw favoriete banden online te boeken via onze bandenzoeker door de afmetingen van uw band of het kenteken van uw auto in te voeren. Eenmaal klaar, bezoekt u ons en laat u uw banden monteren door onze experts die het beste bij u passen (u kunt eenvoudig een montageafspraak maken bij uw bestelling). U kunt ons ook direct bezoeken en onze experts zullen u helpen om de meest geschikte band voor uw voertuig te vinden.

Voor alle andere vragen over banden en diensten kunt u ons bereiken op 058- 2121600, of schrijf ons op info@asrbanden.nl.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF OFFERTES CONTACT MET ONS OP Bel ons