Auto Service Romkema
0

Ontvang vandaag nog een prijsopgave  

Bent u op zoek naar de Balanceren  voor uw voertuig?

Wielbalancering

Over balanceren

Het is van vitaal belang om een uitgebalanceerde set wielen voor uw voertuig te onderhouden, zodat u comfortabel en zonder problemen kunt rijden. Ook als u de controle over uw auto niet wilt verliezen en minder veiligheid wilt ervaren, moet u de wielen van uw auto laten controleren op balans en uitlijning. Auto Service Romkema heeft een aantal van de beste experts in dienst die uw voertuig in de kortst mogelijke tijd kunnen voorzien van een nauwkeurige wielbalans in Leeuwarden.

Wielbalancering

Wat is balanceren?

Wielbalancering heeft betrekking op het zorgen voor een gelijkmatige gewichtsverdeling tussen de wielen van uw voertuig en hun gecombineerde bandassemblage. De service bestaat uit het inspecteren van de wielen van uw auto op een computergestuurde balancer om ongelijkmatige gewichtsverdeling vast te stellen. In het geval dat de wielen van uw auto niet in balans zijn, zullen onze experts gewichten toevoegen of verwijderen van de wielen, zodat deze in verhouding komen te staan tot de as en de andere wielen.

Een meerderheid van de experts adviseert om de wielen van uw auto na elke 6 maanden te laten inspecteren op uitlijning en onbalans. Maar het is een must om de wielen na elke bandenwissel te laten balanceren en uitlijnen voor betere prestaties en veiligheid.

Wielbalancering

Voordelen van wieluitbalancering

Voorkomt extra kosten

Onze experts gebruiken moderne machines en gereedschappen om de wielen van uw auto met elkaar in balans te brengen. Dit helpt de verspreiding van schade van wiel tot ophanging te voorkomen en voorkomt ook vervangingskosten.

Verbeterd comfort

Een uitgebalanceerde set wielen zorgt voor een optimaal wegcontact. Dit helpt om een stabiele rit te behouden en voorkomt dat u de controle verliest.


Milieuvriendelijk

Een adequaat opgeblazen en uitgebalanceerd wielstel vermindert de spanning op de motor van uw auto. Hierdoor verbrandt hij minder brandstof en beperkt hij de uitstoot van koolstof in de atmosfeer.

Wielbalancering

Risico's van het rijden op onevenwichtige wielen

Slechte rijervaring

Een ongebalanceerd wielstel kan niet goed werken met de as en de vering. Dit leidt tot verminderde stuurcontrole en verhoogde trillingen in het passagierscompartiment.

Voortijdige bandenslijtage

Het rijden met een auto met ongebalanceerde wielen kan de wrijving tussen de banden en de weg vergroten. Dit resulteert in verminderde controle en voortijdige slijtage van de banden.


Hogere onderhoudskosten

Zoals gezegd leidt het rijden met ongebalanceerde wielen tot schade aan de banden en een falend veersysteem. Een dergelijk scenario kan leiden tot enorme vervangingskosten voor banden, wielen en reparaties/vervanging van de ophanging.

Redenen voor het uit balans raken van banden

  • Rijden door kuilen en het raken van een stoeprand
  • Rijden met onvoldoende opgepompte banden
  • Verandering in de hoogte van het voertuig vanaf de grond
  • Onjuist onderhoud en service

Symptomen van onevenwichtige wielen

  • Trillingen in het stuurwiel
  • Voortijdige slijtage van de band
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Verminderde balans tijdens het rijden met hoge snelheden

Bezoek onze garage

Auto Service Romkema is een gerenommeerde garage onder de inwoners van Leeuwarden voor het leveren van topkwaliteit wielbalancering in Leeuwarden tegen de beste prijzen. Ook kunt u eenvoudig een afspraak maken via onze website. U kunt ook direct naar ons toe rijden en de wielen van uw auto bij ons laten balanceren. 

Voor andere vragen kunt u ons bellen op 058-212 1600 of schrijven naar info@asrbanden.nl.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF OFFERTES CONTACT MET ONS OP Bel ons