Auto Service Romkema
0

Ontvang vandaag nog een prijsopgave  

Bent u op zoek naar de Wieluitlijning voor uw voertuig?

auto-uitlijnen

Over Auto uitlijnen

Wielen zijn een cruciaal onderdeel van het veersysteem van uw auto, omdat ze via koppelingen met het stuurwiel zijn verbonden en helpen bij het verplaatsen van uw auto. Ze kunnen echter verkeerd uitgelijnd raken door kleine ongelukken zoals het raken van stoepranden of het rijden door kuilen. U moet een auto uitlijnen laten uitvoeren na dergelijke incidenten en ook na elke bandenwissel om te voorkomen dat u de controle over het voertuig verliest en dat de banden voortijdig verslijten. Auto Service Romkema is een gerenommeerde garage onder de inwoners van Leeuwarden voor het leveren van topkwaliteit auto uitlijnen in Leeuwarden tegen de beste prijzen.

auto-uitlijnen

Wat is Auto uitlijnen?

Het proces van het aanpassen van de hoeken van de wielen van uw auto in voldoende verhouding staat bekend als auto uitlijnen. Over het algemeen is het proces het bepalen van een eventuele hoekafwijking met behulp van geavanceerde uitlijningstechnologie en moderne hulpmiddelen, zodat de ophanging van uw voertuig nooit in het gedrang komt. Zodra de hoekafwijking is vastgesteld, corrigeren onze experts van Auto Service Romkema de camber-, caster- en teenhoeken van uw auto voor de juiste uitlijning.

Volgens de experts moet u een uitlijning op vier wielen krijgen voor uw SUV's en 4x4 voertuigen en een uitlijning aan de voorkant voor uw hatchbacks en personenauto's. Ook als u uw voertuig heeft uitgerust met nieuwe banden, wordt het verkrijgen van een auto uitlijnen een must voor betere prestaties en een langere levensduur van de band.

auto-uitlijnen

Voordelen van Auto uitlijnen

Voorkomt dure reparaties

Een goede auto uitlijnen voor uw voertuig voorkomt de verspreiding van schade door wielen naar andere onderdelen van het veersysteem. Dit bespaart u een enorme hoeveelheid geld voor het vervangen van wielen en vering.

Betere rijervaring

De experts van Auto Service Romkema richten de hoeken van het wiel van uw auto uit, zodat ze adequaat en nauwkeurig kunnen draaien. Dit verhoogt de stuurrespons (de auto "trekt" niet naar één kant), het remvermogen en de acceleratie, zodat u kunt genieten van een comfortabele en veilige rit.


Langere levensduur van de banden

Onze experts maken gebruik van moderne computertechnologie en hulpmiddelen om de hoeken van de wielen van uw auto te corrigeren. Dit vermindert de overmatige wrijving tussen de weg en de banden. Bovendien voorkomt het ongelijkmatige bandenslijtage voor een betere kilometrage van de banden.

auto-uitlijnen

Gevaren van het rijden met slecht uitgelijnde wielen

Veiligheidsbedreiging

Het rijden met een auto met verkeerd uitgelijnde wielen kan leiden tot een niet reagerend stuurwiel en verminderde controle over het voertuig. Dit kan ertoe leiden dat u in botsing komt met andere auto's op de weg en betrokken raakt bij ongelukken.

Verhoogde rolweerstand

Verkeerd uitgelijnde wielen verstoren de coördinatie tussen banden en wielen. Dit leidt tot een zwaarder voertuig en een hogere rolweerstand die het brandstofverbruik van het voertuig en ook de uitstoot van koolstof in de atmosfeer kan verhogen.


APK-fout

Volgens de nieuwe APK-regels 2020 wordt een beschadigd wielstel gecategoriseerd onder gevaarlijke APK-fouten. Daarom kan het rijden met slecht uitgelijnde wielen schade aan de velg veroorzaken die ertoe kan leiden dat uw auto niet meer in orde is.

Symptomen van verkeerd uitgelijnde wielen

  • In het geval dat uw auto zich naar een kant van de weg trekt, moet u uw vering en wielophanging laten controleren.
  • Als u merkt dat de banden van uw auto ongelijkmatig slijten, moet u uw voertuig controleren op verkeerd uitgelijnde wielen.
  • Ongebruikelijke krakende geluiden van het wiel/de band en verhoogde warmteontwikkeling.
  • Onjuiste navigatie en scheefstand van het stuurwiel

Redenen voor verkeerd uitgelijnde wielen

  • Het rijden door kuilen of het raken van een stoeprand met hoge snelheden
  • Verandering in de hoogte van het voertuig vanaf de grond
  • Onjuiste service en onderhoud
  • Roest en corrosie Rijden met hoge snelheden op oneffenheden in het wegdek
  • Rijden met lekke banden

Bezoek ons

Auto Service Romkema heeft een team van bekwame en getalenteerde vakmensen in dienst die u een uitstekende auto uitlijnen kunnen bieden in Leeuwarden. Wij zijn doordeweeks geopend van 08:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. U kunt direct naar ons toe rijden of een online afspraak met ons maken om uw wielen nauwkeurig en professioneel te laten uitlijnen.

Voor meer informatie kunt u ons bellen op 058-2121600 of e-mailen naar info@asrbanden.nl.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE OF OFFERTES CONTACT MET ONS OP Bel ons